Przygotowując się do tego wielkiego wydarzenia jakim jest nasz ślub na pewno nie jeden raz zabłądzimy w odmętach Internetu, aby poszukać inspiracji. Co dodać na nasz stół weselny, aby nasi goście podczas nocy pełnej tańca i alkoholu czuli się komfortowo, byli zarówno najedzeni ale nie przejedzeni? Przychodzimy z odpowiedzią na to pytanie, są nią pasty kanapkowe! Poczynając od pasty rybnej, past jajecznych czy innych popularnych pastach, warto wspomnieć o tych innych – mniej popularnych.

Pasty kanapkowe – jakie są ich rodzaje?

Przede wszystkim powinniśmy wspomnieć niezwykle zdrowe pasty warzywne. Pyszną pastę możemy znaleźć w coraz większej ilości sklepów, możemy je również zamówić np w internetowym sklepie z naturalnymi ziołami i suplementami. Pasty do kanapek nie kończą się na warzywnych. Istnieją pasty kanapkowe zmieszane z sosem sojowym, dodatkiem czarnych oliwek, natka pietruszki, białego sera czy białej fasoli. Pasty na kanapke posiadają setki różnych smaków z których możesz wybierać podczas „dekorowania” swojego stołu weselnego w przeróżne potrawy. Zapewniamy, że Twoja uroczystość nie straci na powadze, a miejsca na stole na pewno znajdzie się jeszcze sporo. Oprócz wzbogacania kanapek warzywami, wykorzystać możemy skórki owoców.

Pasty na kanapkę – zastosowania

Pomysłów na przygotowanie kanapki z pastą jest sporo. Taka przekąska to dobry sposób na to, aby podczas hucznej zabawy szybko i zdrowo pożywić organizm. Z pewnością na samych kanapkach moglibyśmy przetańczyć całą noc, jednak w tym przypadku nie taki jest cel. Pasty do kanapek mogą być swoistą ozdobą na weselu. Całość wygląda niezwykle spójnie, a same pasty można zastosować nie tylko do kanapek ale i innych potraw.

Pasty do kanapek – czy ich przygotowanie będzie trudne?

W naszym artykule zmierzamy do tego, że przygotowanie takich kanapek nie zajmuje wiele czasu. Nasi goście weselne mogą zajadać kanapki w przerwach pomiędzy ciepłymi daniami, gdzie często brakuje sensownych alternatyw. Pasta jajeczna to nie jedyny wybór, znajdzie się wiele kandydatów do sprawienia, że Twój stół weselny będzie wręcz świecił przepychem! Z własnego doświadczenia wiemy, że pasty ze szczypiorkiem, zawierające koperek czy plasterki sera lub trochę ciecierzycy potrafią w dużym stopniu zatrzymać upojenie alkoholowe i powodować, że goście będą bawić się do samego rana. Istnieją co prawda inne warzywne alternatywy jak hummus zawierający kolendrę, jednak prawdziwym hitem są w naszych oczach pasty rybne. Zachęcamy do stosowania pasty na Waszych weselach!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here